Staging-ominaisuus antaa mahdollisuuden kehittää sivustoa turvallisesti toisessa versiossa vaikuttamatta sivun pääversioon ennen kuin haluat julkaista muutokset. Tämä edellyttää että webhotellipaketissasi on vapaa tietokantapaikka toiselle WordPress-asennukselle.

1. Klikkaa hallintapaneelin etusivulta “Softaculous”-osiossa “WordPress Manager”.

2.  Klikkaa asennuksen kohdalta mustaa alaspäin osoittavaa nuolta näyttääksesi kaikki asetukset ja klikkaa “Staging”-nappia.

3. Avautuvalta sivulta näet seuraavat tiedot:

  • Live Installation URL: Live-sivuston osoite josta luodaa Staging-sivu
  • Choose Installation URL: Luo osoite Staging sivustollesi tässä.
  • Database Name: Tietokannan nimi (tätä ei tarvitse välttämättä muuttaa)
  • Disable Search Engine Visibility: Estää näkyvyyden hakukoneissa
  • Site Name: Sivun nimi, jos haluat käyttää samaa nimeä kuin Live-sivustolla, voi tämän kohdan jättää tyhjäksi.

Kun olet määrittänyt haluamasi asetukset, klikkaa “Create Staging”-nappia ja asennusohjelma kopioi tiedostot ja tietokannan valitsemaasi sijaintiin.

4. Tämän jälkeen asennusohjelmassa on toinen asennus. Voit tehdä sille sivulle rauhassa kokeiluja ja kun on aika julkaista muutokset pääsivulle, se onnistuu klikkaamalla Staging-sivun “Push to live”-painiketta ja avautuvalta sivulta “Push to Live”-painiketta.

HUOMIO! Jos Live-sivusi on verkkokauppa. Voit “Customize”-välilehdellä valita mitkä tiedostot ja tietokannan taulut haluat kopioida stagingista pääsivulle. Asennusohjelma myös näyttää mihin tiedostoihin ja tietokantatauluihin on tehty muutoksia Live-sivuun verrattuna.

Jos kopioit vanhemman version verkkokaupan tietokantatauluista, menetät kaikki sen ottamisen jälkeen saapuneet tilaukset, viestit ja tuotemuutokset. Sama pätee artikkeleihin ja sivumuutoksiin.

Esimerkiksi artikkelit, tilaukset ja niiden tiedot ovat taulussa wp_posts sekä wp_postmeta kun taas käyttäjät ovat tauluissa wp_users sekä wp_usermeta. Oman sivuston käyttämät taulut kannattaa tarkastaa huolellisesti ennen synkronoinnin tekemistä. Kun tämä on varmistettu, voit siirtää muutokset pääsivulle alalaidan “Push to Live”-painikkeella.

Järjestelmä oottaa nyt varmuuskopion Live-sivustasi ja julkaisee sitten Staging-sivun muutokset Live-sivustollesi.