WordPress-kotisivut

Edut, käyttöönotto, vinkit ja hosting

Mikä on WordPress?

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja sen osuus on yli 40 % kaikista internetin sivustoista. Sen vahvuudet ovat  joustavuus ja laajennettavuus, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun niin pienille kuin suurille kotisivuille, blogeille ja verkkokaupoille.

WordPress on avoimen lähdekoodin projekti, jota ylläpitää laaja yhteisö kehittäjiä ja vapaaehtoisia ympäri maailmaa. Sen omistaa ja sitä hallinnoi voittoa tavoittelematon WordPress Foundation. WP:n koodi on kirjoitettu PHP-kielellä ja tietojen tallentamiseen käytetään MySQL- tai MariaDB-tietokantoja.

WordPressin edut

Avoimen lähdekoodin alusta: Lataa ja asentaa maksutta.

Käyttäjäystävällisyys: Sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille kehittäjille.

Joustavuus ja laajennettavuus: Skaalaa pienistä kotisivuista ja blogeista isoihin verkkokauppoihin asti.

Yhteisö: WordPressin ympärillä on laaja ja aktiivinen yhteisö, joka tarjoaa tukea sekä ilmaisia että maksullisia teemoja ja lisäosia.

WordPressin asennus

Manuaalinen asennus: Lataa WordPress  ja siirrä tiedostot palvelimelle. Tämän jälkeen määritele tietokanta-asetukset ja aja asennusohjelma. Katso ohje.

Automatisoitu asennus: Webhotelleihimme sisältyvä Klik-asennusohjelma asentaa julkaisujärjestelmän yhdellä klikkauksella. Ohje asennuksesta Klik-asennusohjelmalla.

Asennuksen jälkeen sinun tulee määritellä perusasetukset, kuten sivuston otsikko, aika-asetukset ja permalink-rakenteet. Pikaohje WordPressin käyttöönottoon.

Vinkkejä WP:n käyttöönottoon

Teemat ja lisäosat

Teemoilla ja lisäosilla muokkaat loputtomasti sivuston ulkoasua ja toiminnallisuuksia. Teemat määrittävät sivuston visuaalisen ilmeen ja niiden muokkaaminen on helppoa teemanmuokkaustyökalulla. Lisäosat puolestaan lisäävät sivustolle uusia toimintoja, kuten yhteydenottolomakkeita, SEO-työkaluja ja verkkokauppatoimintoja. Teemoja ja lisäosia on saatavilla sekä ilmaisina, että maksullisina.

Hyödyllisiä lisäosia alkuun

  • Elementor: Drag and drop – tyyppinen sivueditori. Tee kauniita sivuja ilman koodaamista.
  • Yoast SEO: Perus SEO-työkalu, jolla hallitset helposti titlet ja meta descriptioneita ym.
  • Jetpack: Pitää huolen sivuston turvallisuudesta ja nopeudesta ja analysoi liikennettä.
  • Ninja Forms: Luo helposti yhteydenottolomakkeita.
  • WooCommerce: Suosittu verkkokauppaalusta
  • LiteSpeed Cache: Välimuistilisäosa, joka parantaa sivuston suorituskykyä ja latausnopeutta. Vaatii yhteensopivan hostingin.

Turvallisuus ja ylläpito

Jo asennusvaiheessa kannattaa käydä WP:n tietoturva-asetukset läpi ja tarkistaa, että käyttöön otettavat teemat ja lisäosat ovat yhteensopivia ja päivitettyjä. Säännölliset päivitykset varmistavat, että sekä WordPress-ydin, teemat että lisäosat ovat ajan tasalla, mikä suojaa sivustoa tunnetuilta haavoittuvuuksilta. Käytä aina vahvoja salasanoja ja poista käyttäjäprofiilit, joita ei käytetä.

Suorituskyvyn optimointi

Sivuston nopeus on tärkeää käyttäjäkokemuksen ja hakukonenäkyvyyden kannalta. Nopeutta voidaan parantaa monin tavoin, kuten käyttämällä välimuistilisäosia ja optimoimalla kuvat. Myös palvelinympäristön valinta vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn. WordPress-optimoidut webhotellit tarjoavat usein parempaa suorituskykyä ja luotettavuutta.

WordPress hosting

WordPress-webhotelli

WordPress-kotisivut vaativat toimiakseen optimaalisesti luotettavan ja tehokkaan hostingin. Domainhotellin WP-optimoidut webhotellit tarjoavat lyömättömän hintalaatusuhteen – runsaasti levytilaa ja suorituskykyä edulliseen hintaan.

Tutustu webhotelleihin

Varaa domain

Sivuston rakentaminen alkaa usein domainin varaamisesta. Hyvin valittu domain vahvistaa brändiä ja parantaa sivuston löydettävyyttä. Voit tilata domainin webhotellin tilauksen yhteydessä tai suoraan domainhaustamme.

Etsi ja varaa domain