FTP(File Transfer Protocol) on helppo tapa siirtää tiedostoja suoraan omalta koneeltasi meiltä tilattuun webhotelliin.

Jotta voit siirtää tiedostoja FTP-yhteydellä, tulisi sinulla olla seuraavat:
  • Webhotelli
  • FTP-tunnukset
  • FTP-ohjelma
Meiltä tilatun webhotellin tulisi olla vähintään 3 tähden webhotelli, jossa sinulla on palvelintilaa siirrettäviä tiedostoja varten.

FTP-tunnukset ovat oletuksena samat kuin hallintapaneelin kirjautumistunnukset.
Tunnukset löydät esimerkiksi webhotellitilauksen yhteydessä toimitetusta "Uuden Domainhotellin tiedot" -viestistä.
Viestistä selviää myös tarvittava palvelimen hostname.
Jos et löydä tunnuksia, tiedustelethan näitä vielä asiakaspalvelustamme support@domainhotelli.fi

FTP-ohjelmaksi suosittelemme esimerkiksi FileZilla-ohjelmaa.
Ohjeessamme olemmekin käyttäneet FileZillaa, jonka saat halutessasi ladattua täältä.

Yhteyden muodostaminen

Avaa FileZilla ja täytä tarvittavat tiedot:
  • Host
  • Username
  • Password
  • Port

Hostname - Esimerkiksi hotelli03.domainhotelli.fi -> tarkasta tämä kuitenkin vielä "Uuden Domainhotellin tiedot" -viestistä

Username - Hallintapaneelin käyttäjätunnus

Password - Hallintapaneelin salasana

Port - FTP-yhteydellä porttina tulisi olla 21 Käyttäjätunnuksena voi olla myös jokin hallintapaneelissa luomasi FTP-käyttäjä.

Yhteyden voit muodostaa FileZillalla myös allaolevan kuvan mukaan.

Jos ruudulle hyppää kuvan kaltainen ilmoitus, voit klikata tämän kohdalla OK.

Hienoa, FTP-yhteys on nyt muodostettu ja voit aloittaa tiedostojen siirron!

FTPS ja SFTP

Halutessasi voit muodostaa webhotelliisi myös suojatun FTPS- tai SFTP-yhteyden.

FTPS-yhteyttä varten sinun tulisi valita esimerkiksi FileZillan yhteydenmuodostuksen asetuksista "encryption" -kohdasta "Require explicit FTP over TLS".

Portti on FTPS-yhteydelle 21, ja yhteyden voit muodostaa niin pääkäyttäjän tunnuksilla, kuin muillakin luomillasi FTP-käyttäjillä.

SFTP-yhteys tulisi aina muodostaa webhotellin pääkäyttäjän tunnuksilla, eikä yhteyden muodostaminen ole mahdollista muilla mahdollisilla FTP-käyttäjillä, joita olet luonut hallintapaneelissa.

Otathan vielä yhteyttä asiakaspalveluumme (support@domainhotelli.fi) ennen SFTP-yhteyden muodostamista varmistaaksesi että tämä ominaisuus on aktivoitu webhotellissasi.

SFTP-yhteydelle portti on 22.