Voit lisätä tai muokata erilaisia DNS-tietueita hallintapaneelissa
Tietuemuutoksia varten domainisi tulisi siis olla palvelussamme liitettynä vähintään 1 tähden webhotelliin.

DNS-hallinta

1. Mene ensin hallintapaneelissa kohtaan ”DNS-asetukset”

2. Klikkaa auki ”Hallinta”

3. Näet listassa kaikki nykyiset tietueet. Jos tahdot muokata olemassaolevaa tietuetta, voit valita toiminnon ”Muokkaa”.

4. Jos tahdot lisätä uuden tietueen, paina ”Tietueen lisääminen”  -kohdan viereisestä nuolesta ja valitse alasvetovalikosta se tietuetyyppi, jonka tahdot lisätä.

Tietuetyypit:

A-tietue:

A-tietueella voi ohjata domainin tai alidomainin nettisivuliikenteen jonkin palvelimen IP-osoitteeseen, esimerkiksi 31.217.196.220.

Jos palveluntarjoajalla on ohjeessa useampi A-tietue, ne kaikki tulee lisätä. Jos kyseessä on yksittäinen A-tietue, riittää että muokkaat jo olemassa olevaa tietuetta.

MX-tietue:

MX-tietue määrittää sähköpostiliikenteen.

• Nimi: domainisi.fi
  • Prioriteetti: Ensisijaisella palvelimella on alhaisin prioriteetti. Yleensä tämä on 0 (nolla).
  • Kohde: Palvelin, jonka kautta sähköpostit kulkevat

CNAME:

CNAME-tietueen voi luoda ainoastaan alidomaineille (esim. www.domainisi.fi) ja tämän voi osoittaa domainiin tai alidomainiin, mutta ei IP-osoitteeseen. Palvelussamme on oletuksena www-tietue, joka osoittaa päädomainiin.

TXT:

TXT-tietueella voidaan vahvistaa domainin tiedot, esimerkiksi Googlelle. Lisäksi sähköpostin SPF-tietue lisätään TXT-tietueena.

SRV:

SRV-tietueita käytetään mm. Office365-palvelussa

Esimerkki, miten Office365-palvelun tietue lisätään:

• Nimi: _sip._tls. (tämän perään lisätään automaattisesti domainisi nimi)
  • Prioriteetti: 100
  • Paino: 1
  • Portti: 443
  • Kohde: sipdir.online.lync.com

Vinkkejä:

- Tietueen lisäysrivillä kohta ”Nimi” ei voi jäädä tyhjäksi. Merkki ”@” tarkoittaa että tähän täytetään vain oma domain. Jos nimi-kohdassa on vaikkapa ”www”, tarkoittaa se että siihen kuuluu täyttää ”www.domainisi.fi”.

- Pisteen jälkeen järjestelmä täyttää automaattisesti domainisi nimen. Voit siis kirjoittaa ”www.”, jonka järjestelmä täyttää muotoon ”www.domainisi.fi”.

Huom! Tietueiden päivittymisessä saattaa kestää muutama tunti. Tästä kertoo tietueille asetettava TTL (Time To Live), joka tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, kauanko muutoksilla kestää päivittyä.