DNS-asetusten hallinta

Voit lisätä tai muokata erilaisia DNS-tietueita hallintapaneelissa.

1. Mene ensin hallintapaneelissa kohtaan ”DNS-asetukset”

2. Klikkaa auki ”hallinta”

3. Näet listassa kaikki nykyiset tietueet. Jos tahdot muokata olemassaolevaa tietuetta, voit valita toiminnon ”muokkaa”

4. Jos tahdot lisätä uuden tietueen, paina ”tietueen lisääminen” viereisestä nuolesta ja valitse alasvetovalikosta se tietuetyyppi, jonka tahdot lisätä.

Tietuetyypit:

A-tietue:

A-tietueella voi ohjata domainin tai alidomainin jonkin palvelimen IP-osoitteeseen, esimerkiksi 31.217.196.220.

Jos palveluntarjoaja laittaa ohjeeseen useamman A-tietueen, ne kaikki tulee lisätä. Jos kyseessä on yksittäinen A-tietue, riittää että muokkaat jo olemassa olevaa tietuetta.

MX-tietue:

MX-tietue määrittää sähköpostiliikenteen.

Nimi: domainisi.fi

Prioriteetit: Ensisijaisella palvelimella on alhaisin prioriteetti.

Kohde: Palvelin, jonka kautta sähköpostit kulkevat

CNAME:

CNAME-tietueen voi luoda ainoastaan alidomaineille (esim. www.domainisi.fi) ja tämän voi osoittaa domainiin tai alidomainiin, mutta ei IP-osoitteeseen. Palvelussamme on oletuksena www-tietue, joka osoittaa omaan domainiin.

TXT:

TXT-tietueella voidaan vahvistaa domainin tiedot, esimerkiksi Googlelle. Lisäksi sähköpostin SPF-tietue lisätään TXT-tietueena.

SRV:

SRV-tietueita käytetään mm. Office365-palvelussa.

Esimerkki miten Office365-palvelun tietue lisätään.

Nimi: _sip._tls.

Prioriteetti: 100

Paino: 1

Portti: 443

Kohde: sipdir.online.lync.com

Vinkkejä:

- Tietueen lisäysrivillä kohta ”Nimi” ei voi jäädä tyhjäksi. Merkki ”@” tarkoittaa että siihen täytetään vain oma domain. Jos nimi-kohdassa on vaikkapa ”www”, tarkoittaa se että siihen kuuluu täyttää ”www.domainisi.fi”.

- Pisteen jälkeen järjestelmä täyttää automaattisesti domainisi nimen. Voit siis kirjoittaa ”www.” jonka järjestelmä täyttää muotoon ”www.domainisi.fi”.

Huom! Tietueiden päivittymisessä saattaa kestää muutama tunti.