Domainin omistajan muutos

Domainin omistajuusmuutos tai "käyttäjän siirto" tulee tehdä, kun domainin tiedoista vaihdetaan y-tunnus tai henkilötunnus. Myös jos domain siirretään yksityishenkilöltä yritykselle, tai toisin päin, tehdään omistajuuden siirto.

.fi-domain:
Omistajuuden muutosta varten tarvitaan domainin ”käyttäjän siirtoavain”, jonka voi tilata domainin tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen Oman tilin kautta. Huomaa että domainin tiedoissa voi olla eri sähköpostiosoite, kuin joka on asiakastililläsi.

1. Oma tili-sivulta etene kohtaan Domainit
Omistajan muutos

2. Näet listalla kaikki domainisi, klikkaa työkalu-ikonia

Omistajan muutos

3. Vasemmalta valikosta klikkaa ”käyttäjän siirtoavain”. Tämä lähetetään sähköpostitse.

Omistajan muutos

4. Kun siirtoavain on hallussasi, voit tehdä muutoksen domainin hallinnasta, "Käyttäjän siirto" -kohdasta.
5. Käyttäjän siirto-sivulla tulee syöttää sähköpostiin saapunut käyttäjän siirtoavain. Lisäksi tulee valita uuden käyttäjän tiedot.
Voit syöttää manuaalisesti uudet tiedot:
- Yritys tai yksityishenkilö
- Y-tunnus tai henkilötunnus
Klikkaa lopulta ”Siirrä domain valitsemalleni uudelle käyttäjälle”.

Omistajan muutos

Voit myös valita alempaa kohdan ”Käytä tilin haltijan tietoja” tai kontaktihenkilön tietoja, jos sellainen on asiakastilille lisätty.

Omistajan muutos

6. Omistajuus on nyt onnistuneesti siirretty!

Muut domainit:
Geneerisillä domaineilla (.com, .net, .org) voi Oman tilin kautta päivittää osoite- tai puhelinnumerotietoja. Muut omistajuusmuutokset (myös sähköpostin muutos) tehdään tukipyyntönä tai asiakaspalvelumme kautta: support@domainhotelli.fi.
Huomaa että domainin yhteystietojen muutos aiheuttaa 60 päivän siirtolukituksen, jonka aikana domainia ei voi siirtää palveluntarjoajalta toiselle.

1. Tietojen muutosta varten siirry domainin hallinnasta kohtaan ”Yhteystiedot”.

Omistajan muutos

2. Pääset sivulle jossa voit muokata yhteystietoja. Klikkaa lopulta aivan sivun alalaidasta ”Tallenna muutokset”.

Omistajan muutos