Voit kätevästi siirtää esimerkiksi WordPress-sivut toiselta palveluntarjoajalta meille Klik-asennusohjelman avulla.
Voit myös siirtää sivuston meidän palvelimella, yhdestä webhotellista toiseen, kuten teemme nyt tässä esimerkissä.

Ennen siirtoa sinulla tulee olla:
- Aktiivinen palvelu, josta lähdet sivustoa siirtämään.
- FTP-tunnukset eli palvelimen osoite, käyttäjätunnus sekä salasana. Voit tiedustella näitä siltä palveluntarjoajalta, jolta olet sivustoa meille siirtämässä.
- Sivuston tarkka sijainti eli polku.

1. Mene hallintapaneelissa WordPress-sovelluksen kohdalle.

Sivuston siirto Klik

2. Oikealta klikkaa valikko auki ja siitä ”tuo olemassaoleva asennus”.

Sivuston siirto Klik

3. Valitse asennus eri tililtä.

Sivuston siirto Klik

4. Esimerkissä tuomme sivuston ”vanhadomainhotelliohje.fi” uuteen webhotelliin ja haluamme sen näkyvän osoitteella ”domainhotelliohje.fi”.
Täytä pakolliset kentät Klik-asennusohjelmassa:
Lähde:
- URL
- Valitse ”FTP tiedonsiirto”
- Syötä FTP-palvelimen osoite
- Tarkista että FTP-portti on 21
- FTP-käyttäjätunnus
- FTP-salasana
- Syötä polku jossa sivustosi sijaitsee, useimmiten tämä on pelkkä ”public_html”

Sivuston siirto Klik

Kohde:
- Alasveto valikosta valitse joko suoraan haluamasi domain, tai esimerkiksi väliaikainen osoite
- Jätä ”polku” kohta tyhjäksi jos tahdot että sivusto näkyy suoraan itse domainilla. Jos kirjoitat polku-kohtaan esimerkiksi ”blogi”, tulee sivusto silloin näkymään omadomain.fi/blogi-osoitteessa.

Kun kaikki on täytetty, klikkaa alhaalta ”tuo”.

Sivuston siirto Klik

Sivustosi näkyy nyt Klik-asennusohjelmassa ja pääset keskimmäisestä linkistä suoraan WordPressin admin-puolelle muokkaamaan sivua.

Sivuston siirto Klik