MySQL-etäyhteydet suoraan tietokantapalvelimelle on tietoturvasyistä estetty. Voit kuitenkin luoda etäyhteyden tietokantaan SSH-tunnelin avulla. Näin voit käyttää esimerkiksi MySQL-Workbench ohjelmaa tietokannan hallintaan.

1. Luo SSH-tunneli terminaalissa

ssh -L 3306:mysql[XX]:3306 [käyttäjätunnus]@hotelli[XX].domainhotelli.fi

Korvaa [XX] palvelimen numerolla (esim. mysql01 ja hotelli01). Esimerkki koko komennosta (palvelimena hotelli01): ssh -L 3306:mysql01.domainhotelli.fi:3306 kayttaja@hotelli01.domainhotelli.fi

2. Ota yhteys tietokantaan

Huomaa, että kohdassa 1. luotu tunneli tulee jättää päälle. Tämän jälkeen voi ottaa yhteyden tietokantaan haluamallasi ohjelmalla lokaalisti. Terminaalissa yhteys onnistuu näin:

mysql -h 127.0.0.1 -u [tietokannan käyttäjätunnus] -p

Vaihda kohtaan [tietokannan käyttäjätunnus] hallintapaneelissa luomasi tietokannan käyttäjätunnus.