MySQL-etäyhteydet suoraan tietokantapalvelimelle on tietoturvasyistä estetty. Voit kuitenkin luoda etäyhteyden tietokantaan SSH-tunnelin avulla. Näin voit käyttää esimerkiksi MySQL-Workbench ohjelmaa tietokannan hallintaan.

1. Luo SSH-tunneli terminaalissa

ssh -L 3306:[tietokannan IP-osoite]:3306 [käyttäjätunnus]@hotelli[XX].domainhotelli.fi

[tietokannan IP-osoite] - korvaa tämä tietokanta palvelimen IP-osoitteella. Tietokantapalvelimen IP-osoitteen näet hallintapaneelissa.

2. Ota yhteys tietokantaan

Huomaa, että kohdassa 1. luotu tunneli tulee jättää päälle. Tämän jälkeen voi ottaa yhteyden tietokantaan haluamallasi ohjelmalla lokaalisti. Terminaalissa yhteys onnistuu näin:

mysql -h 127.0.0.1 -u [tietokannan käyttäjätunnus] -p

Vaihda kohtaan [tietokannan käyttäjätunnus] hallintapaneelissa luomasi tietokannan käyttäjätunnus.