Wordpress.com palvelussa tehdyt kotisivut eroavat wordpress.org versioista. wordpress.com on Automattic-yrityksen ylläpitämä WordPresspalvelu, jossa WordPress asennetaan heidän omalle palvelimelleen. WordPress.org on taas vapaa versio, jonka voi asentaa mille palvelimelle tahansa, ja kuka tahansa voi kehittää sinne teemoja ja lisäosia. Domainhotellilla voi klik-asennusohjelmalla asentaa wordpress.org version helposti parilla klikkauksella.

Huomioitavaa wordpress.com palvelusta siirrettäessä: Sivustolta on mahdollista tuoda ainoastaan sinne luotu sisältö (mediatiedostot, sivut, artikkelit), mutta ei esimerkiksi asennettuna teemoja ja lisäosia. Nämä tulee siis asentaa uudelleen wordpress.org versiolle domainhotellin palvelimella.

Kun sivusto on jo luotu wordpress.com palvelussa ja sen haluaa siirtää meidän palvelimille, voi sen tehdä alla olevien ohjeiden mukaan:

1. Kirjaudu wordpress.com palveluun, ja navigoi siellä sivuston hallinnassa kohtaan 'Settings' -> 'Export'

2. Valitse tiedot, jotka haluat siirtää. Jos haluat siirtää kaiken tiedon (Artikkelit, sivut ja mediatiedostot), klikkaa suoraan 'Export All'

3. Saat onnistuneen ilmoituksen sivuston ylälaitaan, ja voit klikata siinä olevaa 'Download'-painiketta ladataksesi siirtotiedoston koneellesi.

4. Etsi koneeltasi juuri lataamasi tiedosto. Se latautuu .zip-muodossa. Pura pakattu tiedosto, jotta pääset käsiksi .xml-päätteiseen tiedostoon.

5. Asenna domainhotellin webhotelliin uusi wordpress-asennus. Tämän voi tehdä Klik-asennusohjelmalla, ja ohjeet löytyy täältä: https://www.domainhotelli.fi/ohjeet/2/Miten-asennan-Wordpressin-palvelimelle.html

6. Kirjaudu juuri asentamasi wordpress-asennuksen hallintaan, ja navigoi siellä kohtaan 'Työkalut' -> 'Tuo'

7. Valitse listalta WordPress ja siitä 'Asenna nyt'. Asennuksen jälkeen klikkaa samasta kohdasta 'Käynnistä tuontityökalu'.

8. Klikkaa 'Selaa' painiketta ja valitse koneeltasi aiemmin lataamasi .xml -päätteinen tiedosto. Klikkaa sen jälkeen 'Tuo Tiedosto' painiketta.

9. Valitse sitten mille käyttäjärooleille artikkelit ja sivut tuodaan, tai valitse alasvetovalikosta 'admin'. Mikäli mukana on myös liitetiedostoja, laita ruksi kohtaan 'Lataa ja tuo liitetiedostot' ja klikkaa lopuksi 'Lähetä'.

10. Tuonti on nyt valmis. Tämän jälkeen voit käyttää WordPressiä normaalisti ja esimerkiksi asentaa käyttöösi haluamasi teemat ja lisäosat.