Mikä ero on lisä-, rinnakkais- ja alidomainilla?

Domain sanalle on muutama yleisesti käytetty synomyymi. Verkkotunnus, toimialue ja domain tarkoittavat tässä yhteydessä kaikki samaa asiaa.

Voit lisätä uuden domainin webhotelliisi lisädomainina tai rinnakkaisdomainina.

Huomioithan, että domainin saa lisättyä, kun webhotellissasi on tilaa uudelle domainille. Webhotellien rajoituksia voit tarkastella webhotellien vertailusivulla.

 

Lisädomain

Mikäli sinulla on esimerkki.fi verkkotunnuksella webhotelli niin saan lisättyä samaan webhotelliin esimerkki.com päätteen ja luotua sille oman kotisivuston ja sähköpostilaatikot. Ohjeet lisädomainin hallintaan näet tästä.

Rinnakkaisdomain

 

Rinnakkaisdomain (kutsutaan myös rinnakkaisverkkotunnukseksi) on ohjaava verkkotunnus, eli jos minulla on sivusto domain.fi ja haluan, että domain.com osoite ohjaa tähän domain.fi sivulle niin lisään domain.comin rinnakkaisverkkotunnukseksi. Ohjeet rinnakkaisdomainin hallintaan näet tästä. (Toisin sanoen rinnakkaisdomainilla ei voi luoda omaa sivustoa domain.com:ille Tämä onnistuisi vastaavasti lisädomainilla.)

Alidomain

 

Alidomain on aliverkkotunnus eli esimerkiksi testi.domain.fi testi sana on alidomain. Alidomainilla voi tehdä webhotelleihin alisivustoja rajoittamattoman määrän. Käytännössä määrää voi kuitenkin rajoittaa hankittu levytila tai tietokantojen määrä.

Huomioithan tämän: Ääkköselliset domainit tulee lisätä ns. ACE-muodossa. Domainin ACE-muodon näet esimerkiksi tämän työkalun avulla: Punycoder

Esimerkiksi domainin ääkkönen.com ACE-muoto on xn--kknen-fraa0m.com

Oliko tästä vastauksesta apua?