Sähköpostitilin liittäminen Android-puhelimeen

Tässä ohjeessa käymme läpi, miten Andoird-puhelimeen voi liittää sähköpostitilin. Android-puhelimissa oletuksena käytetään Gmail-ohjelmaa.

1. Avaa Gmail ja mene kohtaan "asetukset".
  2. Klikkaa "add account".

Android sähköposti

3. Valitse tilin tyypiksi "other".

Android sähköposti

4. Täytä sähköpostiosoite, joka on tarkoitus lisätä ohjelmaan. Valitse alhaalta ”Manual setup”.

Android sähköposti

5. Valitse ”Personal (IMAP)”.

Android sähköposti

6. Täytä kyseisen sähköpostin salasana, klikkaa "next".

Android sähköposti

7. Täytä tämän jälkeen saapuvan palvelimen nimi, se voi olla esim. mail.domainhotelli.fi tai mail02.domainhotelli.fi. Tarkista osoite Uuden Domainhotellin tiedot -viestistä, tai kysy asiakaspalvelusta. Sama palvelin tulee sekä saapuvalle että lähtevälle postille.

Android sähköposti

8. Täytä sama myös lähtevän postin palvelimelle (SMTP).

Android sähköposti

9. Valitse haluamasi asetukset tilille.

Android sähköposti

10. Tili on nyt liitetty puhelimeen. Jatka vielä ohjeiden mukaisesti asetusten tarkistaminen.

Android sähköposti

11. Mene sähköpostiohjelmaan ja avaa juuri liittämäsi sähköpostin tiedot.

Android sähköposti

12. Avaa ”Incoming settings”.

Android sähköposti

13. Tarkista seuraavat:

• käyttäjänimenä on koko sähköpostiosoite
  • asetuksissa on salasana ja palvelimen nimi on oikea
  • käytössä on portti 993 ja turvallisuustyyppinä on SSL/TLS

Android sähköposti

14. Mene nyt takaisin näkymään jossa on kohta "Outgoing settings". Tarkasta seuraavat:

• käyttäjänimenä on koko sähköpostiosoite
  • asetuksissa on salasana ja palvelimen nimi on oikea
  • käytössä on portti 465 ja turvallisuustyyppinä on SSL/TLS
  • käytössä on ”Require sign-in”.

Sähköposti on nyt liitetty!